Mitä on Bitcoinien louhinta?

On todennäköistä, että kuulet lauseen ”bitcoin -kaivostoiminta” ja mielesi alkaa vaeltaa länsimaiseen haaveiden, lian ja rikastuksen fantasiaan. Kuten käy ilmi, tämä analogia ei ole liian kaukana.

Bitcoinin louhinta suoritetaan suuritehoisilla tietokoneilla, jotka ratkaisevat monimutkaisia ​​laskennallisia matemaattisia ongelmia; nämä ongelmat ovat niin monimutkaisia, että niitä ei voida ratkaista käsin, ja ne ovat riittävän monimutkaisia ​​verottamaan jopa uskomattoman tehokkaita tietokoneita.

Bitcoinin louhinnan tulos on kaksijakoinen. Ensinnäkin, kun tietokoneet ratkaisevat nämä monimutkaiset matemaattiset ongelmat Bitcoin -verkossa, ne tuottavat uutta bitcoinia (toisin kuin silloin, kun kaivostoiminta ottaa kultaa maasta). Ja toiseksi, ratkaisemalla laskennallisia matemaattisia ongelmia, bitcoin -kaivostyöläiset tekevät Bitcoin -maksuverkosta luotettavan ja turvallisen tarkistamalla sen tapahtumatiedot.

Kun joku lähettää bitcoineja minne tahansa, sitä kutsutaan tapahtumaksi. Pankit, myyntipistejärjestelmät ja fyysiset kuitit dokumentoivat kaupoissa tai verkossa tehtyjä tapahtumia. Bitcoinin kaivostyöläiset saavuttavat saman asian kasaamalla tapahtumat ”lohkoiksi” ja lisäämällä ne julkiseen tietokantaan nimeltä blockchain . Solmut ylläpitävät sitten tietoja näistä lohkoista, jotta ne voidaan tarkistaa tulevaisuudessa.

Kun bitcoin -kaivostyöläiset lisäävät uuden tapahtumalohkon lohkoketjuun, osa heidän tehtävistään on varmistaa, että nämä tapahtumat ovat tarkkoja. Erityisesti bitcoin-kaivostyöläiset varmistavat, että bitcoinia ei kopioida, mikä on digitaalisten valuuttojen ainutlaatuinen ominaisuus, jota kutsutaan kaksinkertaiseksi menoksi . Painettujen valuuttojen avulla väärentäminen on aina ongelma. Mutta yleensä, kun käytät 20 dollaria kaupassa, lasku on virkailijan käsissä. Digitaalisen valuutan kanssa asia on kuitenkin eri.

Erityistä huomioitavaa

Digitaalista tietoa voidaan toistaa suhteellisen helposti, joten Bitcoinin ja muiden digitaalisten valuuttojen kanssa on olemassa vaara, että kuluttaja voi kopioida bitcoininsa ja lähettää sen toiselle osapuolelle pitäen kiinni alkuperäisestä.

Palkitsevat bitcoin -kaivostyöläiset

Koska jopa 300 000 ostoa ja myyntiä tapahtuu yhden päivän aikana, näiden tapahtumien tarkistaminen voi olla suuri työ kaivostyöläisille. Korvauksena ponnisteluistaan ​​kaivostyöläiset saavat bitcoinia aina, kun he lisäävät uuden tapahtumalohkon lohkoketjuun.

Jokaisen louhitun lohkon yhteydessä vapautuvan uuden bitcoinin määrää kutsutaan lohkopalkkioksi. Lohkopalkkio puolittuu 210 000 lohkon välein (tai suunnilleen neljän vuoden välein). Vuonna 2009 se oli 50. Vuonna 2013 se oli 25, vuonna 2018 se oli 12,5 ja toukokuussa 2020 se puolitettiin 6,25:n .

Tämä järjestelmä jatkuu vuoteen 2140 saakka. Tässä vaiheessa kaivostyöläiset palkitaan verkkokäyttäjien maksamista maksutapahtumista. Nämä maksut varmistavat, että kaivostyöläiset kannustavat edelleen louhimaan ja ylläpitämään verkkoa. Ajatuksena on, että kilpailu näistä maksuista saa ne pysymään alhaisina heikentymisien päätyttyä.

Trackbacks & Pings

Vastaa