Varma teki 230 miljoonan euron sijoituksen State Streetin ilmastoystävällisiin yrityslainarahastoihin

Varma sijoitti 230 miljoonaa euroa maailman kolmanneksi suurimman varainhoitotalon State Sreet Global Advisorsin kestävän kehityksen ilmastorahastoihin. Rahastojen tavoitteena on vähentää merkittävästi sijoittajien hiilipäästöjä ja kohdistaa pääomia vähähiiliseen talouteen siirtymiseen. Varma on siemensijoittajana State Streetin uusissa indeksirahastoissa, koska ne tukevat Varman omien ilmastotavoitteiden toteuttamista.

– Ilmastonmuutoksen hillitseminen on ollut yksi Varman vastuullisen sijoittamisen päätavoitteista jo monien vuosien ajan, ja näiden indeksirahastojen kautta saimme mahdollisuuden lisätä sijoituksia ilmastoystävällisiin kohteisiin myös yrityslainasijoituksissa. Sustainable Climate – yrityslainarahastoilla on hyvin yhdenmukaiset ilmastotavoitteet Varman kanssa. Ilmastonmuutoksen hillinnässä tavoitteenamme on hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä, sanoo Varman korkosijoitusjohtaja Petri Ala-Härkönen.

Uudet ilmastorahastot tuo markkinoille State Street, joka on yhdysvaltalainen pankki, sijoituspalveluyhtiö sekä maailman kolmanneksi suurin varainhoitaja.

– Kestävän kehityksen uusien ilmastorahastojemme tavoitteena on vähentää merkittävästi sijoittajien hiilidioksidipäästöjä ja välttää sijoituksia fossiilisiin polttoaineisiin. Lisäksi tavoitteena on kohdistaa pääomaa sellaisiin investointeihin, jotka aidosti edistävät ilmastonmuutoksen torjuntaa ja siihen sopeutumista. Rahastojen tuotoissa pyritään lähelle vertailuindeksiä, sanoo State Street Global Advisorsin johtaja Carlo Funk, joka vastaa ESG-sijoitusstrategioista Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Rahastoissa huomioidaan laajasti kestävä kehitys

Rahastot sijoittavat eurooppalaisiin ja yhdysvaltalaisiin yritysjoukkovelkakirjalainoihin. Rahastot on rakennettu niin, että niiden sijoitukset ovat Pariisin ilmastokokouksen sopimuksen mukaisia, ja sijoitusten hiilipäästöt ovat yli 70 prosenttia alhaisemmat verrattuna vertailuindeksiinsä. Rahastoissa painotetaan sijoituksia vihreisiin lainoihin ja yrityksiin, jotka ovat varautuneet vähähiiliseen talouteen siirtymiseen. Ympäristön lisäksi rahastoissa minimoidaan myös laajemmin yhteiskuntaan ja sosiaalisiin asioihin sekä hallintotapaan liittyvät vastuullisuusriskit.

Varman seniori salkunhoitajan Ann Brännbackin mukaan rahastoissa huomioidaan kestävän kehityksen tavoitteita hyvin laajasti. Sijoituskohteista on poissuljettu tupakkayhtiöt ja kiistanalaisia aseita valmistavat yritykset sekä YK:n ihmisoikeus- ja korruption vastaisia sääntöjä rikkovat yritykset.

– Myönteistä on, että poissulkemisten lisäksi painoa lisätään vihreisiin yrityslainoihin ja yrityksiin, jotka sopeutuvat hyvin vähähiiliseen talouteen. Monipuolisten ESG-tekijöiden huomioiminen sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisen yhdistelmä kustannustehokkaassa hajautetussa yrityslainaindeksirahastossa on Varmalle erittäin kiinnostavaa, Brännback sanoo.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2021 lopussa 52,9 miljardia euroa.

State Street Global Advisors on maailman kolmanneksi suurin varainhoitoyhtiö 3,59 biljoonan dollarin hallinnoimalla asiakasvarallisuudellaan. Yhtiö on edelläkävijä erityisesti indeksi-, ETF- ja ESG-sijoittamisessa.

Lähde: STT Info

Trackbacks & Pings

  • Lainat ja niiden kilpailuttaminen - Kryptovaluutat ja talous :

    […] tai investointeja. Olipa kyseessä asuntolaina, autolaina, kulutusluotto tai opintolaina, lainojen kilpailuttaminen on tärkeä askel, joka voi säästää huomattavasti rahaa ja auttaa tekemään taloudellisesti […]

    12 kuukautta ago

Vastaa